Trump omskriver historien i tale i Polen

Trump omskriver historien i tale i Polen

Da Donald Trump 6. juli holdt tale i Warszawa, sagde han at da polakkerne gjorde oprør mod nazisterne i Warszawa i 1944, så stoppede den sovjetiske hær på den anden side af floden og ventede. ”De så på mens nazisterne nådesløst ødelagde byen og brutalt myrdede mænd, kvinder og børn. De prøvede at ødelægge denne nation for evigt, ved at knuse dens vilje til at overleve”.

Det er denne slags propaganda, der er årsag til, folk i vesten tror, at det var de vestlige lande med USA i spidsen, der vandt anden verdenskrig, selvom det var den Røde Hær, der påførte dem mere end 75% af deres tab.

Her er hvad alle bør vide:

  • Ja, den Røde Hær stod på den modsatte flodbred, men den var under angreb af to tyske enheder.
  • Der var to oprørsgrupper i Polen – den socialistiske og den vestligt orienterede kapitalistiske. Opstanden i Warszawa blevet startet af den pro-vestlige Home Army.
  • Tidspunktet for opstanden var ikke tilfældigt: Man ønskede at tage kontrol over Warszawa inden den Røde Hær nåede frem, da man var imod kommunisterne. Tanken var altså: ”Vi skynder os at erklære byen for vores, og så lader vi den Røde Hær om at bekæmpe tyskerne”.

Hvorfor i alverden skulle Sovjet forcere et angreb på den tyske hær for at redde en oprørsgruppe, som var imod Sovjet? Sovjet havde allerede ofret millioner af liv for at slå tyskerne tilbage, så var dette slag virkelig flere liv værd? Kan USA tillade sig, at beskylde Sovjet for at stå passivt på sidelinjen, når de selv ikke betrådte det europæiske fastland de første 4 år af krigen? Hvordan kan Trump påstå Sovjet – Rusland – prøvede at knuse den polske nation, mens Tyskland, som stod for at gå fra dør til dør og myrde alle uanset alder og køn, ikke nævnes med et ord? Lad os ikke glemme, hvem vi skylder vores frihed, og det er ikke USA.

 

Link: https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/07/06/remarks-president-trump-people-poland-july-6-2017

Kunne du lide dette indlæg?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *