Mediernes små overdrivelser har stor effekt

Mediernes små overdrivelser har stor effekt

En fundamental ting i journalistik er at kunne beskrive ting korrekt. Det har danske medier desværre problemer med i forhold til Rusland.

Eksempel nummer 1: Politiken skriver: ”Demonstrationerne i Rusland kommer, efter flere afsløringer om korruption i landets øverste politiske kredse”, men intet er blevet afsløret, der er kun beskyldninger fra en politisk modstander.

Eksempel nummer 2: Ekstrabladet skriver: ”Rusland afviser ønske om FN-undersøgelse af gasangreb”, men Rusland var for en undersøgelse, som dog skulle undersøge alle potentielle bagmænd og ikke udelukkende fokusere på Syrien og straffe Syrien, inden undersøgelsen overhovedet blev startet.

Eksempel nummer 3: TV2 og flere andre medier skriver: ”Mere end 50.000 demonstranter” som overskrift efter en række demonstrationer i Rusland den 12. juni 2017. Det var dog kun, hvad der var forventet, og ikke hvad der kom. Det anslåede fremmøde: 10.000. Yderligere skrives der, at der var forventninger om demonstrationer i 200 byer, men reelt var antallet under 100. Artiklen blev skrevet efter demonstrationerne, så der var ingen grund til at nævne det forventede fremmøde i stedet for det reelle.

Links:

http://politiken.dk/udland/art5888659/Berlingske-journalist-sl%C3%A6bt-v%C3%A6k-af-russisk-politi

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/rusland-afviser-oenske-om-fn-undersoegelse-af-gasangreb/6614299

http://nyheder.tv2.dk/udland/2017-06-12-op-mod-1000-anholdt-under-uro-i-rusland-0

Kunne du lide dette indlæg?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *